biografieieieJasmijn Raïs de Grave begon op 11-jarige leeftijd met vioolspelen volgens de Suzuki-methode bij Stieneke Voorhoeve-Poot. Ze speelde in het Koorenhuis Orkest en het Viotta Jeugdorkest te Den Haag. Later volgde ze lessen bij Ineke Bredenhorst en Miranda Rademaker.

Jasmijn volgde drie maal de ‘Indiana University Summer String Academy’ te Bloomington waar zij les kreeg van gerenommeerde docenten.

Na de middelbare school ontving zij een beurs en studeerde drie jaar viool, bij Mrs. S. Sinift en Prof. Dr. J. Pinell, en geologie aan de University of Wyoming.

In juli 2012 heeft zij haar vioolstudie aan het Artez conservatorium met goed gevolg afgesloten. Zij studeerde daar bij Annechien van Blom en Sarah Kapustin, primarius van het Rubens Kwartet en nog steeds haar docent. In 2012 nam zij ook deel aan het internationaal muziekfestival van het Encuentros Internacionales de Musica in Ciudad de Alcobendas wederom in Spanje.

Momenteel bouwt zij aan haar vioollespraktijk en aan een repertoire met haar ensemble, ‘Musicuore’. In de zomer van 2013 heeft Jasmijn een concerttour in Zuid-Korea en Mexico-City voltooid samen met haar ensemble. Verder heeft zij ook deelgenomen aan de “Violin and Viola Teachers Retreat” aan Indiana University, een cursus voor viool- en altviool docenten onder leiding van Mimi Zweig.

Jasmijn volgde met veel plezier een aantal keer de Kamermuziekweek Terschelling en nam deel aan verschillende projecten van Holland Baroque Society. Ze speelde in het Nationaal Jeugd Orkest en in meerdere orkesten in Noord-Amerika waarmee ze op tournee ging door de V.S. en Bolivia. Voorts was zij 2 jaar concertmeester van het Britten Jeugdorkest en nam met dit orkest deel aan het Festival Internacional de Orquestas de Jovenes de Murcia in Spanje.

In 2014 heeft zij wederom met Musicuore een concertreeks in Roemenië voltooid en een solo tour door Mexico-City gemaakt.

Masterclasses volgde zij onder andere bij: Ann-Marie Lysell, Jassen Todorov, Benny Kim, Vadim Brodsky, het Penderecki String Quartet en het Emerson String Quartet.

Jasmijn speelt op een instrument van vioolbouwer W. Bouman uit 1962.