Korea

Na een gigantische reis van Indianapolis naar Chicago, naar Londen vervolgens Amsterdam, nachtje slapen in Katwijk, naar Frankfurt en dan eindelijk Seoul in Korea, nog niet bijgekomen. Vanaf daar nog een busrit van één uur naar Suwon City en diezelfde avond een repetitie omdat we vrijdag een 7 uur durende tocht voor de boeg hebben in verband met ons eerste concert ergens in het zuiden van het land en toch het gevoel van; Wauwwww…… ik heb er zin in!!!
Toen ik in Seoul aankwam -gelukkig gezond en wel omdat vanwege problemen met het landingsgestel (zo eng veel herrie, harde knal en zo) de landing werd afgebroken, hetgeen ik mijn moeder sms-te die dit vervolgens doorstuurde naar mijn vader zonder mijn volgende ‘ik ben veilig geland’ sms daar bij te voegen, zodat mijn vader de meest vreselijke scenario’s aan zich voorbij zag gaan- was het eerste dat ik mocht doen, mijn excuses aanbieden aan Ji Sun (ook wel bekend onder de naam Mi Lang) die 4 uur te vroeg naar het vliegveld was gekomen om mij op te pikken.
Wat bleek? Mijn vluchttijden waren veranderd. Ik had anderhalve dag van tevoren nog wel een e-mail met de correcte tijden naar Ji Sun en Marijke (fluitist die een dag eerder aankwam) gestuurd maar zij hadden hun e-mail niet meer gecheckt en dus stond Ji Sun om 7:00 uur ’s ochtends op Incheon International Airport. Vanaf nu altijd minimaal drie dagen van tevoren je vluchtgegevens verifiëren en iedere dag je mail checken!
Ji Sun is degeen die deze tour heeft georganiseerd en de benodigde subsidies heeft weten los te peuteren. Zij is een oud-medestudent van mij uit Zwolle, inmiddels gelukkig getrouwd met Philip (zo hebben wij hem gedoopt want z’n Koreaanse naam is niet te onthouden) en zij zijn de ouders van het mooiste zoontje ter wereld; Dong Jun.
Eenmaal aangekomen in Suwon City was het tweede dat ik mocht doen, een korte douche nemen en me daarna onderwerpen aan een heuse photoshoot. Superleuk natuurlijk maar ik had tijdens de laatste 11 uur durende vlucht maar 1 uur geslapen en op de vlucht van Chicago naar Londen al helemaal niet; ok in Katwijk maar daar heerste de hectiek van koffer overpakken, vlucht checken, koffer wegen weer overpakken, wat wel/niet mee, kaas, stroopwafels, cadeautjes enz. Overigens wel goed geslapen maar zeker niet lang genoeg
Ik was wel zeer bereid om te gaan slapen tijdens de Korea-vlucht maar zoals wel vaker het geval is; een interessant persoon naast me die ook nog eens een kletskous is dus vandaar. Maar… we gingen naar de fotograaf voor de shoot; er werden meer dan 500 foto’s geschoten -mijn schuld natuurlijk- en die zijn ons toegestuurd, wij moeten nu de leukste uitkiezen en die worden dan op z’n Koreaans geretoucheerd. Dat wil zeggen dat we er dus als barbiepoppen uit komen te zien. Ik heb al wel een paar onbewerkte foto’s voor jullie en nu maar hopen dat die kerel met z’n hamer mij vergeet.
Jasmijn. Ji Sun, Marijke, Hye Jin

Effect van een fotograaf die zeer grappig lacht

We weten nog niet welke foto’s het gaan worden.

Het eten is hier uiteraard geniaal lekker, zelfs in de restaurantketens. Waar men in Nederland nog wel eens commentaar heeft op La Place en “McDonalds”, zweeft men hier in de hemel der Gastronomie. Er zijn zo veel ketens en ze zijn allemaal tenminste tien keer lekkerder en ‘gezonder’ (je kan ook voor ongezond kiezen) dan La Place.

Traditioneel zijn de vele 'side-dishes'

Traditioneel zijn de vele ‘side-dishes’

Uiteraard zitten we aan lage tafeltjes op matjes en moeten we -voordat we het restaurant betreden- de schoenen uit doen

We zijn hier klaar met eten, helaas mochten we niets van het overgebleven eten meenemen naar huis. Dat vond ik vooral jammer vanwege de sla, ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten/smaken sla geproefd. De sla werd gebruikt om pakketjes eten van te maken.

Ricebowl met krab, kaviaar, Kimchi, ei, zeewier en andere verse groenten. Hier ziet het er nog mooi uit maar ik moest het door elkaar scheppen voordat ik het mocht eten. De soep is soja-soep en echt heel erg lekker, verder is er nog witte kool met pinda-saus en nog meer Kimchi (gefermenteerde kool) in blokjes.

De Richard Aaron blog houden jullie nog van mij te goed. Wat ik wel kan zeggen is dat iedereen Cleartune op zijn of haar android-phone of I-Phone moet downloaden. Als je nog jong bent dan is de TE-tuner leuk, deze laat een smiley-face zien wanneer het zuiver is. Cleartune kan worden gebruikt om gewoon het instrument te stemmen en is voor de professional zeer handig om intonatie te checken, je kan namelijk uit verschillenden stemmingen kiezen. Meerdere beroemde kwartetten gebruiken Cleartune tijdens hun repetities.

1. Godelieve Reply

Supervette foto’s, Jasmijn! Ik mis je, Bloomington is heel raar zonder jou, maar heerlijk om te zien dat je het zo naar je zin hebt. Ziet er echt geweldig uit. En dat eten…! Omnomnom, ik ben jaloers! Geniet er van :-)

• jasmijn Reply

Ach arme,

Het eten is nog beter en gezonder dan ik dacht dat het zou zijn. Heerlijk!

Jasmijn