De Haagsche Vioolschool vindt het belangrijk dat een leerling zich prettig voelt in de vioolles. Plezier hebben in het spelen is belangrijk omdat welbevinden leidt tot een natuurlijke concentratie en dus ontwikkeling van het muzikaal begrip, dit en de aangereikte technische faciliteiten zijn van het grootste belang om tot boeiende resultaten voor de student en zijn omgeving te komen.

De individuele vioollessen voor de allerjongsten zullen, gezien de bij de leeftijd horende spanningsboog, een halfuur per week zijn maar na verloop van tijd zal dit kunnen worden uitgebreid tot vijfenveertig minuten per week.

Gevorderde leerlingen krijgen per week één of meer lessen van één uur.

Groepslessen duren één tot anderhalf uur afhankelijk van de groepsgrootte, deze worden gevormd als er voldoende leerlingen van hetzelfde niveau zijn en komen incidenteel in de plaats van een reguliere les of worden extra ingelast.

De theorie zal gelijk opgaan met de praktijkles en wordt zowel mondeling als schriftelijk aangeboden.

SDC10005_2 (800x600)